Corrosiebescherming

Corrosiepreventie en corrosierenovatie

Afspraak maken Onze projecten
013 72 00 823

Corrosie is het proces waarbij metalen onder invloed van zuurstof en water gaan roesten.

Behandelen van corrosie

Corrosie is het proces waarbij metalen onder invloed van zuurstof en water gaan roesten. Bij corrosie wordt een oxidatielaagje aan het oppervlak van het metaal gevormd. Corrosie is een drastisch probleem en komt dus ook voor in allerlei situaties. Corrosiepreventie of het behandelen van corrosie is van essentieel belang in veel gevallen.

Corrosiepreventie en corrosierenovatie

Liquid Rubber wordt zowel toegepast als corrosiepreventie als corrosierenovatie. Liquid Rubber is volledig waterdicht, bestand tegen diverse chemicaliën en bestand tegen zoutdampen. Het product hecht perfect op diverse stalen ondergronden en kan op die manier veel situaties duurzaam beschermen tegen corrosie. Liquid Rubber heeft het voordeel dat het volledig hechtend is op de ondergrond en de aanraking met zuurstof en water voorkomen. Mocht er eventueel een mechanische beschadiging optreden, dan zal de corrosie zich nooit verder ontwikkelen dan op het punt waar er een mechanische beschadiging heeft plaatsgevonden. Ook is de mechanische beschadiging eenvoudig te herstellen. De vloeibaar rubber coatings van Liquid Rubber vulkaniseren volledig met elkaar.

Diverse toepassingen

Ook in bestaande corrosiesituaties is Liquid Rubber uiterst geschikt. Het product hecht op de gecorrodeerde ondergronden en sluit de corrosie volledig af van zuurstof en water. Zonder deze elementen, zal de corrosie niet verder ontwikkelen en neutraliseren.

Zo wordt Liquid Rubber veelal toegepast bij bijvoorbeeld bescherming stalen wanden, stalen constructies, stalen pilaren/zuilen, stalen hallen, stalen panelen, stalen silo’s en nog vele andere constructies.

Wilt u meer weten over corrosiebescherming werkzaamheden? Bel of mail ons gerust. Afspraak maken
Gerelateerde projecten
Binnenkort beschikbaar...