Lucht- en waterdicht bouwen

Zo voldoet u aan de eisen van het Bouwbesluit en de EPC-normen

Afspraak maken Onze projecten
013 57 20 216

Luchtdichte voegen dragen bij aan een hoge luchtdichtheid. Met de juiste afdichting voldoet u gemakkelijker aan de eisen die worden gesteld in het Bouwbesluit en de EPC-norm.

Waarom luchtdicht zo belangrijk is

In Nederland wordt steeds duurzamer en energiezuiniger gebouwd. De overheid scherpt de eisen op dit gebied aan. In het Bouwbesluit staan duidelijke regels over de luchtdichtheid van woningen en utiliteitsgebouwen. Deze luchtdichtheidseisen zijn bedoeld om ongewenst warmteverlies te voorkomen. Daarnaast is er de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Hoe energiezuiniger het gebouw, hoe lager de EPC.

Voegen die bijdragen aan een hoge luchtdichtheid

Er zijn verschillende afdichtingen mogelijk:

  • Butylband: we brengen deze aan over de voeg of afdichting. Butylband is gemaakt van zeer sterk materiaal. Het beschadigt niet snel. Er is een voorbehandeling met primer nodig. Nadeel is dat het niet naadloos is en soms lastig toe te passen in kleine hoekjes.
  • EPDM folie: Deze rubber folie is 100 % vocht- en luchtdicht. De folie wordt verlijmt met speciale EPDM kit. Zeer lange levensduur.
  • Coating: Volledig naadloos, flexibel dus kan makkelijk worden toegepast in lastige hoeken en gaten. Er is geen voorbehandeling nodig. Snelle applicatie. Nadeel: kan sneller beschadigen door scherpe voorwerpen.

Advies nodig?

Wij helpen u graag. We hebben ruime ervaring met de verschillende soorten voegafdichting en kunnen u een onderbouwd advies geven. We werken met producten van Sika. Deze leverancier test, controleert en geeft garantie op de producten. Via deze leverancier kunnen wij ook voor u tussentijdse controles, thermografische rapportages en Blowerdoor testen verzorgen. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden.

Interesse in ons vakmanschap? We maken graag een vrijblijvende afspraak met u. contact
Gerelateerde projecten
Van der Valk Hotel Utrecht Project bekijken
Het Hof Den Bosch Project bekijken
Nimbus Nijmegen Project bekijken